on happiness

Pitam se da li mozes da budes srecan u sadasnjosti. Znam da mozes da se secas da si u nekom trenutku bio srecan, da je to tada u tom momentu bila sreca, a da toga tada nisi bio svestan i mozda to nisi umeo da ispostujes. I zasigurno znam da mozes da se radujes  buducnosti, nekom trenutku kada ces biti srecan i kada ce sve da ti bude potaman i sve ce biti u redu.

Ispada da mozes da budes srecan i u proslosti i u buducnosti, ali nikada u sadasnjosti. Jer ti treba taj otklon, ta diskrepanca izmedju srece i onoga u cemu se sada nalazis, da bi uspeo da shvatis da je to u tvojoj prosloducnosti sreca. Da je stanje srece isto kao ono u kome se trenutno nalazis, ne bi umeo da prepoznas razliku. I ne bi ni znao sta je sreca.

Kada bi bio srecan u sadasnjosti, ni proslost ni buducnost ne bi postojala i vreme bi stalo.

~ od olifAnt na 18 septembra, 2009.

7 reagovanja to “on happiness”

  1. tj. samo ako u trenutku srece izadjes iz sadasnjosti, mozes da postanes svesna njenog prisustva

  2. da, to sto sti ti napisala zvuci bolje

  3. Ne znam bas.
    Uspevala sam da budem bas bas srecna u sadasnjosti, i da se bas tako taj trenutak i pohrani u proslost…jedino sto je divno kod sadasnjosti i srece u datom trenutku, sto su dozivljaji toliko jaki i toliko nekontrolisani…pa pomislis da ti je fizicka forma za varenje toga uska i mala…da ti treba jos…neposredni vrisak.
    U proslosti je vec drugacije…kad prizoves to…vec si dobro iskovao emociju koja to prati…onako ceo paket.
    Sadasnja sreca nosi NEMAMPOJMAKAKODASENOSIMSNJOM

  4. stvarno? zaista imas svesnu artikulisanu misao ‘bas sam sad srecna’? ja ne

    • Zavisi o kakvoj se sreci prica, ali nemoguce da nikad nisi imala misao „sad, sad, to je bas sad!“.

      • Zamisli, nisam! Imala sam ‘to je bas sad’ osecaj ali vise u kontekstu nekog … univerzalnog sklada, tako nesto. Ali ne srece. Cini mi se da sam u trenutku srece suvise zauzeta nekim drugim stvarima da bih mogla da isprocesiram, a onda artikulisem kako se osecam.

  5. Naučila..Godinama učila.Može se..

Postavi komentar